Autobedrijf Binnenmaas B.V. failliet

Bij vonnis van de Rechtbank Rotterdam d.d. 14 juni 2022 is Autobedrijf Binnenmaas B.V. failliet verklaard. Zij was gevestigd te (3261 NC) Oud-Beijerland aan de Ferrarilaan 2. Daarbij is mr. C.G.E. Prenger benoemd tot rechter-commissaris en is mr. P.C.M. Ouwens aangesteld tot curator. Op dezelfde dag is ook Auto Ridderkerk B.V. failliet verklaard. Meer informatie over dit faillissement vindt u hier.

 

Achtergrond Autobedrijf Binnenmaas B.V.

Autobedrijf Binnenmaas B.V. was actief in de autobranche. De activiteiten bestonden voornamelijk uit de exploitatie van een autodealerbedrijf voor het merk Nissan. Activiteiten volgens de Kamer van Koophandel: handel in en reparatie van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (geen import van nieuwe). Kopen, verkopen en repareren van automobielen, handel in auto accessoires, oliën en vetten en motorbrandstoffen

 

Afkoelingsperiode

Op dit moment is er door de rechter-commissaris een zogenaamde afkoelingsperiode afgekondigd. Een afkoelingsperiode bij een faillissement is een periode van maximaal twee maanden waarin goederen niet opgehaald mogen worden bij de failliete onderneming. De rechten van schuldeisers worden dan tijdelijk bevroren zodat de curator tijd heeft om zich een goed oordeel te vormen over de boedel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de opslag van winterbanden, verkochte auto’s, auto’s in onderhoud die zich op de locaties bevinden etc.

 

Openbare faillissementsverslagen

Meer informatie over de afwikkeling van het faillissement? Het eerste openbare faillissementsverslag zal omstreeks 14 juli 2022 verschijnen in het insolventieregister van de Rechtspraak: klik hier. Daaropvolgende verslaglegging zal iedere drie maanden volgen.

 

Vorderingen van schuldeisers

Schuldeisers worden verzocht hun vorderingen zoveel mogelijk per e-mail in te dienen. U kunt uw vordering indienen door een e-mail (of een brief) te sturen met een kopie van de openstaande facturen of een omschrijving van uw vordering. In de brief vermeldt u de hoogte van uw vordering en of u aanspraak maakt op een (wettelijk) voorrecht. Het e-mailadres is: insolventie@yur.nl.

 

Vragen?

De meest relevante informatie voor schuldeisers is te lezen in de openbare faillissementsverslagen. Vragen? Stel deze dan zoveel mogelijk per e-mail: insolventie@yur.nl.


Mededelingen

Momenteel zijn er geen mededelingen.


Informatie

NaamAutobedrijf Binnenmaas B.V.
AdresFerrarilaan 2
VestigingsplaatsOud-Beijerland
Datum uitspraak14 juni 2022
Insolventienummer rechtbankC/10/22/124 F
Rechter-commissarismr. C.G.E. Prenger
Curator / bewindvoerder:mr. P.C.M. (Patrique) Ouwens
Soort insolventie:Faillissement
Statusopen

Vordering indienen

    (Indien u bijzondere rechten wenst uit te oefenen dient u dat hier duidelijk kenbaar te maken en bewijsstukken mee te sturen)
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Patrique ouwens
mr. P.C.M. (Patrique) Ouwens Advocaat
J.H.A. (Hans) Uppenkamp
J.H.A. (Hans) Uppenkamp Faillissementsmedewerker

Terug naar overzicht