Rechtsgebieden

Familierecht

Als ondernemer is het dubbel zo belangrijk om vooraf na te denken over wat er moet gebeuren als dingen in je (privé)leven niet gaan zoals je zou willen. Vergaande familieruzies, kwesties over bedrijfsopvolging, pensionering, scheiding of sterfgevallen kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Voor jou, voor de mensen om je heen, voor jouw bedrijf en voor eventuele medewerkers. Win dus vooraf advies in over de vraag hoe je alles het beste kunt regelen. Trouwen in gemeenschap van goederen of met huwelijkse voorwaarden? Hoe regel je een goed pensioen? Wat zet je in je testament? Samen zetten we voordelen, nadelen en risico’s voor jou, je partner en voor de onderneming op een rij.

Wat Yur doet

Wij adviseren vooraf over alles wat belangrijk is om goed te regelen en wij staan jou ook bij, met respect voor alle betrokkenen, als een gebeurtenis tot geschillen leidt. In zo’n emotioneel en juridisch moeilijke fase is het zaak om goed overzicht te houden. Zeker in geval van een scheiding. Ook al sta je lijnrecht tegenover elkaar, een win-winsituatie werkt op de lange termijn altijd het beste. We onderzoeken bijvoorbeeld wat een reële alimentatie is, hoe gelden en goederen het beste verdeeld kunnen worden en wat de eventuele huwelijkse voorwaarden zeggen. Daarbij zetten wij regelmatig mediation (conflictbemiddeling) in. Wij kijken dus naar jou als persoon én naar jou als ondernemer, maar ook naar eventuele kinderen, naar jouw (ex-)partner en naar de toekomst van jouw bedrijf. 

TIP VAN YUR

“Ben je een startende ondernemer en ben je getrouwd of gescheiden? Heb je kinderen? Laat je dan vooraf zéker adviseren over de mogelijke gevolgen van eventuele problemen met je bedrijf voor jouw privésituatie en andersom.”

 

mr. P.H. (Pieter) Kramer Advocaat