STAGE BIJ YUR!

Categorie: Nieuws

Bij Yur zijn wij altijd op zoek naar juridisch talent dat enthousiast is om bij ons een student stage te lopen.

Daarom bieden wij studenten Nederlands Recht vanaf hun 3e bachelor jaar en kersverse meesters graag de mogelijkheid om ons kantoor te leren kennen middels een student stage. Op die manier leer jij ons kantoor en de advocatuur kennen. Ons kantoor zit op een steenworp afstand van de Erasmus Universiteit. De sfeer bij ons is informeel, toegankelijk en commercieel.

Een student stage geeft jou de kans om de advocatuur te ontdekken, ons kantoor te leren kennen, en jouw juridische kennis in de praktijk te brengen. Wij vinden het daarbij belangrijk om jou zo veel mogelijk te laten ervaren: zittingen, cliëntbesprekingen, borrels, en wekelijkse teamoverleggen. We proberen de stage daarbij zo veel mogelijk af te stemmen op jouw wensen en talenten. Jij kunt ervoor kiezen om een stage te lopen op onze algemene rechtspraktijk of specifiek bij ons team M&A.

Algemene stage

Tijdens de algemene stage krijg jij de gelegenheid om met alle praktijken binnen kantoor kennis te maken en met verschillende advocaten mee te lopen. Uiteraard kun jij een voorkeur aangeven voor de rechtsgebieden waar jij graag iets meer van zou willen zien. Jij zult zittingen bijwonen, processtukken voorbereiden, verschillende (jurisprudentie)vragen uitzoeken en bij besprekingen met cliënten aanschuiven. Ook schuif jij aan bij verschillende wekelijkse teamoverleggen, zodat jij ook het reilen en zeilen binnen ons kantoor meekrijgt.

Stage M&A

Yur biedt ook een meer gerichte stage aan voor studenten met affiniteit met M&A. Bij Yur staan wij cliënten – variërend van investeringsmaatschappijen tot MKB-bedrijven – tijdens fusie- en overnametrajecten met een bevlogen team van adviseurs met raad en daad bij. Dat kan aan koop- dan wel verkoperskant zijn. Tijdens jouw stage kijk jij mee bij het opstellen c.q. aanpassen van de koopovereenkomst en aanverwante transactiedocumentatie. Als het even kan, neem jij plaats aan de onderhandelingstafel zodat jij met eigen ogen ziet wat er allemaal bij een overname komt kijken. Bij Yur draai jij meteen mee in de praktijk. In plaats van stoffige memo’s ga jij vanaf dag één aan de slag met stukken die hard nodig zijn om de overname tot een succes te maken.

 

Stages bij ons duren twee maanden. Aan het begin van de stage bespreken wij wat jij uit de stage wilt halen. Na een maand krijg jij een tussenbeoordeling. Aan het eind van de stageperiode nemen wij uitgebreid de tijd om met jou te bespreken wat jij van de stage geleerd hebt. Het aantal dagen dat jij per week stage loopt, zal minimaal 4 dagen per week zijn. Voor de stage krijg jij een vergoeding. De omvang van de vergoeding is afhankelijk van het aantal dagen dat jij stage loopt.

Wil jij bij Yur stage lopen? Stuur dan je CV, cijferlijst en een korte motivatie waarom jij bij Yur stage wilt lopen naar Margriet Kooiman en Erik Verweij naar werkenbij@yur.nl.


Terug naar overzicht
mr. M. (Margriet) Kooiman
mr. M. (Margriet) Kooiman Advocaat
mr. E.P.J. (Erik) Verweij
mr. E.P.J. (Erik) Verweij Advocaat