STAGE BIJ YUR!

Categorie: Nieuws

Bij Yur Advocaten & Consultants bieden we met plezier aan WO-rechtenstudenten de mogelijkheid om met de dagelijkse praktijk van de advocatuur kennis te maken via een stage. 

Wij bieden studenten Nederlands Recht vanaf hun 3e bachelor jaar en kersverse meesters graag de mogelijkheid om ons kantoor te leren kennen middels een student-stage. Op die manier leer je ons kantoor en de advocatuur kennen.

Algemene stage

Tijdens de algemene stage krijg je de gelegenheid om met alle praktijken binnen kantoor kennis te maken en met verschillende advocaten mee te lopen. Uiteraard kun je een voorkeur aangeven voor de rechtsgebieden waar je graag iets meer van zou willen zien. Je zal zittingen bijwonen, processtukken voorbereiden, verschillende (jurisprudentie)vragen uitzoeken en bij besprekingen met cliënten aanschuiven. Ook schuif je aan bij verschillende wekelijkse teamoverleggen, zodat je ook het reilen en zeilen binnen ons kantoor meekrijgt.

Stage M&A

Yur biedt ook een meer gerichte stage aan voor studenten met affiniteit met M&A. Bij Yur staan we cliënten – variërend van investeringsmaatschappijen tot MKB-bedrijven – tijdens fusie- en overnametrajecten met een bevlogen team van adviseurs met raad en daad bij. Dat kan aan koop- dan wel verkoperskant zijn. Tijdens je stage kijk je mee bij het opstellen c.q. aanpassen van de koopovereenkomst en aanverwante transactiedocumentatie. Als het even kan, neem je plaats aan de onderhandelingstafel zodat je met eigen ogen ziet wat er allemaal bij een overname komt kijken. Bij Yur draai je meteen mee in de praktijk. In plaats van stoffige memo’s ga je vanaf dag één aan de slag met stukken die hard nodig zijn om de overname tot een succes te maken.

 

Tijdens de stage zul je tussen de advocaten op de werkvloer zitten. Hierdoor krijg jij veel mee van de dagelijkse praktijk. Je wordt natuurlijk ook betrokken bij de sociale activiteiten binnen Yur, zoals borrels en kantooruitjes.

Een stage bij Yur duurt gemiddeld twee maanden. Het aantal dagen dat je per week stage loopt, zal minimaal 3 dagen per week zijn. Voor de stage krijg je een vergoeding. De omvang van de vergoeding is afhankelijk van het aantal dagen dat je stage loopt. De stage zal worden afgesloten met een beoordeling.

Wil jij bij Yur stage lopen? Stuur dan je CV en een korte motivatie waarom jij bij Yur stage wilt lopen naar: kooiman@yur.nl.


Terug naar overzicht
Margriet Kooiman
mr. M. (Margriet) Kooiman Advocaat