Van Gils Graniet B.V. failliet

Op 7 maart 2023 is Van Gils Graniet B.V. failliet verklaard. Daarbij werd mr. B.A. Cnossen benoemd tot rechter-commissaris en is mr. M. (Margriet) Kooiman aangesteld tot curator.

Activiteiten onderneming

Import van- en groothandel in onbewerkte en bewerkte natuursteen en het aanbrengen hiervan. Van Gils leverde daarnaast ook gedenkmonumenten zoals grafstenen aan particulieren. Ook bewerkte zij reeds bestaande grafstenen.

Informatie afwikkeling faillissement

Omtrent de oorzaak van het faillissement heeft de bestuurder het volgende verklaard. Van Gils Graniet is vanaf 2019 structureel verlieslatend en is in de achterliggende jaren geconfronteerd met een afname van de omzet. Deze afname is in 2022 onder meer veroorzaakt doordat één van de grootste afnemers van Van Gils Graniet, ASTO Keukens & Badkamers, in dat jaar is gefuseerd met Van Wanrooij Warenhuys. Van Wanrooij Warenhuys heeft na de fusie gekozen voor een andere leverancier dan Van Gils Graniet.

Het bestuur van Van Gils Graniet heeft geprobeerd de negatieve financiële spiraal te doorbreken, door onder meer kostenbesparende maatregelen door te voeren. Deze bestonden er bijvoorbeeld uit dat geen huur voor de door Van Gils Graniet gebruikte bedrijfsruimte en terrein werd doorberekend, welke maatregelen echter niet hebben geleid tot verbetering van de resultaten. Uiteindelijk restte niets anders dan Van Gils Graniet B.V. failliet te laten verklaren op eigen verzoek.

Tussentijdse informatie over de stand van zaken in het faillissement wordt niet gegeven, omdat dit een te grote belasting van de curator en kantoorgenoten oplevert. Wat betekent dat die tijd (en dus kosten) in mindering zouden komen op het aan de crediteuren uit te keren bedrag. Iedere drie maanden wordt een openbaar faillissementsverslag gepubliceerd in het insolventieregister van de Rechtspraak. De verslagen van Van Gils Graniet B.V. vindt u HIER. Geïnteresseerden kunnen de verslagen raadplegen voor meer informatie.

Vordering indienen

Crediteuren kunnen hun vordering indienen door onderstaand contactformulier in te vullen, of door een e-mail te sturen met een kopie van de openstaande facturen (of een omschrijving van uw vordering). In de brief vermeldt u de hoogte van uw vordering en of u aanspraak maakt op een (wettelijk) voorrecht. De e-mail kunt u richten aan: insolventie@yur.nl.

Overzicht algemene faillissementspagina

Via deze link keert u terug naar het faillissementsoverzicht.

Mededelingen

Er zijn momenteel geen mededelingen.


Informatie

NaamVan Gils Graniet B.V.
AdresMolendijk 50
VestigingsplaatsRhoon
Datum uitspraak7 maart 2023
Insolventienummer rechtbankF.10/23/65
Rechter-commissarisMr. B.A. Cnossen
Curator / bewindvoerder:mr. M. (Margriet) Kooiman
Statusopen

Vordering indienen

  (Indien u bijzondere rechten wenst uit te oefenen dient u dat hier duidelijk kenbaar te maken en bewijsstukken mee te sturen)
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 2 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Curator


  Margriet Kooiman
  Specialisaties Ondernemingsrecht
  Insolventierecht
  Intellectueel eigendom en IT-recht
  mr. M. (Margriet)
  Kooiman
  Advocaat en partner

  Advocaat


  mr. O. (Omar) Zaïr
  Specialisaties Ondernemingsrecht
  Insolventierecht
  mr. O. (Omar)
  Zaïr
  Advocaat

  Faillissementsmedewerker


  J.H.A. (Hans) Uppenkamp
  Specialisaties Insolventierecht
  J.H.A. (Hans)
  Uppenkamp
  Faillissementsmedewerker