OndernemingsrechtYUR.

Ondernemen is fantastisch! Niets is mooier dan kansen zien in jouw omgeving en hierop inspelen. Dat begrijpen wij als ondernemers natuurlijk als geen ander. Behalve kansen zijn er echter net zo goed risico’s. Met een slimme basis van jouw bedrijf, verklein je diverse ondernemersrisico’s. Denk bijvoorbeeld aan onze juridische dienstverlening bij het oprichten van een (complexere) onderneming, het afstemmen van rechten en plichten van de aandeelhouders en het onderzoeken van een optimale financieringsstructuur. Maar helaas kunnen er ook geschillen ontstaan. Je kunt nu eenmaal niet álles vooraf uitsluiten en afdichten. Is er sprake van een conflict? Dan spreek je over een kwestie binnen het ondernemingsrecht.

Wat YUR doet

Wij helpen jou bij het creëren van een stevig fundament voor jouw onderneming en staan jou als ondernemer bij als er juridische geschillen zijn. Ons uitgangspunt is altijd risico’s beperken en de gang naar de rechter voorkomen. Maar – eerlijk is eerlijk – dat lukt niet altijd. Jij kunt zomaar te maken krijgen met zaken als ontslag van een bestuurder of een aandeelhoudersgeschil. Als het zover komt, vind jij in een Yur in ieder geval een advocaat die alles weet over ondernemingsrecht. Een advocaat die recht op het doel afgaat zodat jij snel weer over kunt gaan tot de orde van de dag. Daarbij kijken wij trouwens altijd verder dan onze neus lang is. Want jij moet immers nog jaren succesvol door kunnen gaan met ondernemen.

Tip van YUR

“Problemen waar jij tegenaan loopt als ondernemer zijn vaak het gevolg van iets wat al langer speelt. Door in een vroeg stadium Yur bij jouw bedrijfsvoering te betrekken en mee te laten denken, kun jij vaak de gang naar de rechter voorkomen.” – Advocaat Patrique Ouwens.

Experts in Ondernemingsrecht

mr. J. (Jolie) E. de la Croix
Specialisaties Ondernemingsrecht
Insolventierecht
mr. J. (Jolie)
E. de la Croix
Advocaat
Laura Kennedie
Specialisaties Ondernemingsrecht
mr. L. (Laura)
Kennedie
Jurist
mr. B.R. (Robert) Kleij
Specialisaties Huurrecht
Ondernemingsrecht
Insolventierecht
Contractenrecht
mr. B.R. (Robert)
Kleij
Advocaat en partner
mr. M. (Margriet) Kooiman
Specialisaties Ondernemingsrecht
Insolventierecht
Intellectueel eigendom en IT-recht
mr. M. (Margriet)
Kooiman
Advocaat en partner
mr. D. (Daniël) Kulk
Specialisaties Contractenrecht
Ondernemingsrecht
mr. D.J.M. (Daniël)
Kulk
Advocaat

Gerelateerde artikelen

Turboliquidatie
9 augustus 2023

Tijdelijke Wet Transparantie Turboliquidatie per 15 november 2023

Lange tijd was onduidelijk wanneer de nieuwe wet in werking zal treden. Maar op 5 juli 2023 is hier duidelijkheid over verschaft: op 15 november 20…

Lees verder
S. (Silvia) Kleinjan
5 oktober 2022

Aansprakelijk voor mijn onderaannemer tegenover derden.

Stel jij bent een aannemer en je krijgt de opdracht om raamkozijnen te plaatsen op de zevende verdieping van een appartementencomplex of bedrijfspa…

Lees verder
mr. J.B. (Jens) Maliepaard
5 oktober 2022

Zekerheden die ook daadwerkelijk zekerheid bieden; het pandrecht

In de vorige blog over zekerheden is besproken wat zekerheden eigenlijk zijn en welke zekerheidsrechten er bestaan. Ook is benadrukt dat het vestig…

Lees verder
24 augustus 2022

Levert het profiteren van andermans wanprestatie een onrechtmatige daad op?

Wanneer je een afspraak maakt met een ander, dan is het uitgangspunt dat beide partijen de gemaakte afspraken moeten nakomen. Als één partij de g…

Lees verder
6 juli 2022

Einde overgangstermijn Wet franchise nadert

Toen ruim 1,5 jaar geleden de wet franchise in werking trad, kregen bestaande franchisegevers twee jaar de tijd om lopende overeenkomsten aan te pa…

Lees verder
6 juli 2022

Betalingstermijn grote ondernemingen voor MKB beperkt tot 30 dagen!

Sinds 1 juli 2022 is de wetgeving over de maximum te hanteren betalingstermijn gewijzigd. Grote ondernemingen zijn verplicht om facturen van kleine…

Lees verder
1 juli 2022

Aansluiting op elektriciteitsnetwerk moet toch binnen achttien weken!

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland heeft netwerkbeheerder Liander verplicht om binnen achttien weken na de aanvraag een cliënt va…

Lees verder
24 juni 2022

Het recht op informatie als aandeelhouder

In aandeelhoudersgeschillen staat regelmatig de vraag centraal welke informatie het bestuur aan aandeelhouders moet verstrekken. Met name minderhei…

Lees verder
24 juni 2022

aandeelhoudersovereenkomst

Wat is een aandeelhoudersovereenkomst? Een aandeelhoudersovereenkomst is een overeenkomst waarin aandeelhouders van een NV of BV hun rechtsverhoudi…

Lees verder
Geheimhoudingsovereenkomst bij bedrijfsovername
16 juni 2022

Geheimhoudingsovereenkomst bij bedrijfsovername

Bij een beoogde bedrijfsovername wordt over en weer veel informatie uitgewisseld tussen de betrokken partijen. Zo ook vertrouwelijke bedrijfsinform…

Lees verder
De overdraagbaarheid van vorderingen
16 juni 2022

De overdraagbaarheid van vorderingen, hoe zit dit?

Voor partijen die betrokken zijn bij de handel in vorderingen op debiteuren en in het bijzonder bij vorderingen curatoren op bestuurders in faillis…

Lees verder
Verbod op nepreviews om consumenten te beschermen (1)
1 juni 2022

Verbod op nepreviews om consumenten te beschermen

Nepreviews en misleidende zoekresultaten nu officieel verboden. Verbod op nepreviews om consumenten te beschermen. Eind vorige maand trad het verbo…

Lees verder
Renzen advocaten verder onder de vlag van Yur
8 oktober 2021

Overname Kinderopvang Toppie

Yur Advocaten adviseert de aandeelhouders van Kinderopvang Toppie bij de verkoop van de vestigingen in Hilversum en Baarn aan CompaNanny, een lande…

Lees verder
Wat is een faillissement?
9 maart 2021

Effectenlease-affaire: overwinning voor consumenten!

Al jarenlang wordt er geprocedeerd over effectenleaseovereenkomsten die door Dexia, althans haar voorganger werden aangeboden aan consumenten. Een …

Lees verder
Bijeenkomst datarisico's en aansprakelijkheid
12 oktober 2020

Algemene voorwaarden, hoe werkt het?

Algemene voorwaarden kunnen erg handig zijn. Veel voorwaarden of bepalingen wilt u namelijk laten gelden voor al uw overeenkomsten, zonder dat u da…

Lees verder
5 oktober 2020

Een debiteur is failliet: wat zijn uw mogelijkheden?

Hoewel het momenteel nog erg rustig is in “faillissementsland” en de verwachte faillissementsgolf nu nog uitblijft, is het een kwestie van tijd…

Lees verder
20 maart 2020

Contracten en Corona

Volstrekt helder is dat deze pandemie een zeer grote invloed heeft op het bedrijfsleven. Distributieketens raken ontregeld. Economen dreunen droog …

Lees verder
aangetekende e-mailberichten
20 maart 2020

Coronavirus (COVID-19) en ondernemerschap: wat nu?

De wereld staat op zijn kop! Zeker binnen het kader van corona en ondernemerschap.  De gevolgen van het coronavirus zijn enorm en vooralsnog niet …

Lees verder
De merknaam waar Louboutin succes had en de Big Mac faalde
28 februari 2019

De merknaam: ook Grolsch heeft geen succes

In mijn vorige blog schreef ik nog dat Louboutin met succes een beroep had gedaan op haar Beneluxmerk: “de kleur rood op de zool van een schoen…

Lees verder
De merknaam waar Louboutin succes had en de Big Mac faalde
14 februari 2019

De merknaam: waar Louboutin succes had en de Big Mac faalde..

Een Big Mac en de rode zool van Louboutin, wat hebben die twee zaken gemeen? Nou, dat beide zaken de afgelopen weken in het nieuws waren omdat ter …

Lees verder
aangetekende e-mailberichten
15 maart 2018

Blokkering van overname door de OR? Adviesrecht OR bij een overname nog steeds verplicht!

De rol van de ondernemingsraad in het proces van een overname: vaak vergeten en bovenal onderschat zoals maar weer eens blijkt uit een recente uits…

Lees verder
insolventies
9 februari 2018

De WHOA: faillissement voorkomen met een dwangakkoord

Voor een onderneming met veel schulden (de schuldenaar) is het mogelijk om een akkoord aan te bieden aan zijn schuldeisers waarbij de schuldeisers …

Lees verder
29 januari 2018

Auteursrechten op software

Het is een veelvoorkomend misverstand: een opdrachtgever die software laat ontwikkelen gaat er vaak vanuit dat de auteursrechten op de software aan…

Lees verder
Lees je wijzer door de kennis van Yur
3 november 2017

Uitbreiding mededelingsplicht bodemzaken

Op Prinsjesdag 2017 is het pakket Belastingplan 2018 gepresenteerd. Hierin is een aantal wijzigingen opgenomen betreffende wet- en regelgeving dat …

Lees verder
23 augustus 2017

De privacyverklaring

Veel bedrijven hebben een website of een app waarmee persoonsgegevens van bezoekers worden verzameld. Volgens de wet moet je klanten en bezoekers d…

Lees verder
18 mei 2017

Termijn concurrentiebeding bij de koop van aandelen

Vaak spreken partijen af een concurrentiebeding op te nemen bij een overname van aandelen. Hiervoor gelden regels. Zo mag de duur niet verder gaan …

Lees verder
bijeenkomst datarisico's en aansprakelijkheid overzicht
12 mei 2017

Bijeenkomst datarisico’s en aansprakelijkheid

Yur Advocaten & Consultants en Meeùs hebben met groot succes op 11 mei 2017 een gezamenlijke informatieve bijeenkomst georganiseerd in de boar…

Lees verder