Rechtsgebieden

Contractenrecht

Het sluiten van overeenkomsten komt regelmatig voor in vrijwel elk bedrijf. Belangrijk dus dat de contracten die gebruikt worden, voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. De meest voorkomende overeenkomsten in bedrijven zijn onder andere arbeidscontracten, de overeenkomst van opdracht voor het inhuren van een zzp’er, koopcontracten en opdrachtverstrekkingen. Maar ook aandeelhoudersovereenkomsten, waarin zaken als verkoop van aandelen, waardebepaling, stemgedrag en boetegeding worden vastgelegd, behandelen wij regelmatig. Omdat ieder contract weer zijn eigen regels heeft waaraan het moet voldoen, begrijpen wij dat je als ondernemer soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zien dat gelukkig wel.

Wat Yur doet

Contracten sluit je af om te bepalen hoe je met elkaar omgaat tijdens en na beëindiging van de contractperiode. Ook staat erin op welke manier het contract beëindigd kan worden. Wij stellen contracten op met die bepalingen die volgens de wet in de overeenkomst moeten staan maar daarnaast ook met de bepalingen die belangrijk zijn voor ondernemers. Daarnaast controleren we standaardovereenkomsten die al langere tijd in gebruik zijn. Wet- en regelgeving wijzigt immers regelmatig waardoor bepalingen ineens nietig kunnen zijn. Met Yur ben je verzekerd van heldere juridisch en fiscaal geldige overeenkomsten, waarmee je sterk staat in het geval van geschillen.

 TIP VAN YUR

“Denk je aan het ontbinden van een overeenkomst? Dit is aan veel bepalingen gebonden. Bespreek vooraf wat er mogelijk is en op welke manier je dit het beste kunt aanpakken.”

 

 

mr. G.J. (Jeroen) Schras
mr. G.J. (Jeroen) Schras Advocaat
Edwin van dijk
mr. W.Th. (Edwin) van Dijk Advocaat
Patrique ouwens
mr. P.C.M. (Patrique) Ouwens Advocaat
Erwin Maizara
mr. E. (Erwin) Mazaira Advocaat
Evelyn Wolterink
mr. E. (Evelyn) Wolterink Advocaat
mr. E.P.J. (Erik) Verweij
mr. E.P.J. (Erik) Verweij Advocaat