mr. G.J. (Jeroen) Schras

Advocaat
Specialisatie
Insolventierecht
Ondernemingsrecht
Contractenrecht
Locatie Rotterdam

Contactgegevens E: schras@yur.nl
T: +31 (0)85 20 30 501
Contact opnemen

“Te laat anticiperen is een gemiste kans.”

Goed getrimd, hoog aan de wind, met een brede blik op de horizon. Of met het juiste materiaal de ogen gericht op dal beneden hem. Net even iets verder kijkend dan zijn tegenstanders, om daardoor beter te kunnen anticiperen op obstakels. Dat is Jeroen, of hij nu in zijn vrije tijd wedstrijden zeilt over de Zeeuwse wateren of de skipiste afdaalt, of procedeert in complexe procedures.

Te laat anticiperen is volgens Jeroen een gemiste kans. Het liefst maakt hij tijdig een grondige juridische analyse van potentiële risico’s om vanuit die positie samen met de cliënt de strategie te bepalen. ‘Klem zetten van een wederpartij’ en ‘doorpakken’ zijn Jeroens gevleugelde uitspraken. Ze zorgen niet zelden voor een ideale onderhandelingspositie voor onze cliënten.

Voor fusies en overnames is Jeroen het aanspreekpunt van ons kantoor. In overleg met onze cliënten wordt een stip op de horizon gezet en wordt zorgvuldig de route daar naartoe gepland. Ook bij fusies en overnames komt de wind weleens uit onverwachte hoek, maar Jeroen zorgt ervoor dat de bestemming altijd in het zicht blijft.

De rechtbank stelt Jeroen regelmatig aan als curator in faillissementen. Die kennis en ervaring als ervaren curator is zeer waardevol in het opstellen van contracten, het geven van adviezen en in procedures voor ondernemingen en bestuurders. Want wie weet wat komen gaat, kan anticiperen en komt beter beslagen ten ijs. En dat past weer bij Jeroens benadering: tot op het bot gedreven om zijn opponenten de baas te zijn.

Bekijk alle professionals