Yur Advocaten heeft BeheerVisie B.V. bijgestaan bij de aankoop van de BuitenBeter app

Categorie: Nieuws

Advies bij overname

YUR Advocaten heeft BeheerVisie B.V. bijgestaan bij de aankoop van de BuitenBeter App van Yucat B.V. Met de BuitenBeter App neemt BeheerVisie een app over die het sinds 2010 mogelijk maakt om Meldingen Openbare Ruimte te doen bij alle gemeenten in Nederland. Bij deze transactie heeft YUR gebruik gemaakt van haar multidisciplinaire ervaring en expertise op het vlak van fusies en overnames enerzijds en intellectueel eigendom en software anderzijds. De deal is begeleid door Erwin Mazaira en Ricardo Kooman. 

 

Intellectueel eigendomsrecht

Met de verkoop van (online) applicaties zijn veel verschillende aspecten gemoeid. Enerzijds is het van belang om aandacht te besteden aan de intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de applicatie. Hierbij dient allereerst te worden beoordeeld welke intellectuele eigendomsrechten van belang zijn. Bij apps zal het in veel gevallen in ieder geval gaan om auteursrechten. Het is dan ook van belang bij wie de auteursrechten rusten. Heeft de verkoper de applicatie en de onderliggende software zelf ontwikkeld? Of worden deze gebruikt op basis van een licentie?

 

In achtneming van verkoop klantcontracten

Daarnaast zal vaak ook de verkoop van klantcontracten beoogd zijn. Een groot gedeelte van de waarde van applicaties ligt immers in de mogelijkheid producten en diensten te leveren. Deze en vele andere overwegingen zullen moeten worden meegenomen in de manier waarop de transactie wordt gestructureerd.

 

Jarenlange ervaring in het begeleiden en adviseren bij overnames

Door onze jarenlange ervaring in het begeleiden van en adviseren bij overnames en onze expertise in andere rechtsgebieden zoals intellectueel eigendoms-, arbeids-, en contractenrecht kan YUR deskundige begeleiding en advies bieden van het begin tot het einde van het overnametraject.

 

Advies bij overname

Wij beschikken over een zeer uitgebreid netwerk van in M&A gespecialiseerde partijen zoals corporate finance adviseurs, participatiemaatschappijen, notarissen, register valuators, enzovoort. Wij zorgen er voor dat de transactie plaatsvindt onder de juiste juridische en commerciële voorwaarden.

Meer weten of advies nodig? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.


Terug naar overzicht