Rechtsgebieden

Insolventierecht

Als ondernemer heb je helaas niet alles in eigen hand. Helaas kan vrijwel elk bedrijf in zwaar weer terechtkomen, met alle gevolgen van dien. Soms zelfs met een faillissement als resultaat. Buitengewoon vervelend voor jou als ondernemer en voor de medewerkers. Wij horen vaak van klanten die failliet zijn gegaan dat dit het gevoel gaf “in een achtbaan te zitten zonder uit te kunnen stappen”. Je krijgt te maken met onder andere een curator, een rechter-commissaris, schuldeisers en financiers, waarbij je de controle over jouw bedrijf verliest. Zulke situaties lijken uitzichtloos. Door vooral overzicht en duidelijkheid te bieden in wat wel en niet meer kan, proberen wij de schade zoveel mogelijk te beperken.

Wat Yur doet

Vraag ons op tijd om goede raad als je denkt dat jouw bedrijf failliet dreigt te gaan. Misschien biedt herstructurering of sanering nog uitkomst in jouw situatie. Want lang niet alles hoeft daadwerkelijk uit te draaien op een faillissement. Daar maken wij ons samen met jou hard voor. Maar als het echt mis gaat zijn we er ook voor je. Faillissementen zijn vreselijk, maar bieden ook mogelijkheden. Zoals het maken van een doorstart. Mits juridisch goed begeleid, is de kans van slagen daarop groot.

Wat er ook gebeurt, snel handelen is in ieder geval belangrijk om zoveel mogelijk waarde in de onderneming te behouden. Met vier curatoren binnen ons kantoor hebben we alle kennis in huis om op de juiste manier te handelen; wij weten wat je kunt doen als je failliet gaat of om een faillissement te voorkomen.

TIP VAN YUR

“Ondernemers steken nog wel eens de kop in het zand bij een naderend faillissement. Uit schaamte of uit angst voor wat er komen gaat. Toch is het juist beter om problemen zo snel mogelijk te erkennen. Schakel dus ver vóórdat het echt fout gaat, al een juridisch adviseur in.”

 

mr. G.J. (Jeroen) Schras
mr. G.J. (Jeroen) Schras Advocaat
Patrique ouwens
mr. P.C.M. (Patrique) Ouwens Advocaat
Edwin van dijk
mr. W.Th. (Edwin) van Dijk Advocaat
Robert Kleij
mr. B.R. (Robert) Kleij Advocaat
mr. M. (Margriet) Kooiman
mr. M. (Margriet) Kooiman Advocaat
J.H.A. (Hans) Uppenkamp
J.H.A. (Hans) Uppenkamp Faillissementsmedewerker
Jochem van den Berg
mr. J.A.Th. (Jochem) van den Berg Advocaat
M. (Marion) Groeneveld-Prins AA
M. (Marion) Groeneveld-Prins AA Faillissementsmedewerker