Rechtsgebieden

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht regelt alles in de relatie die een werkgever heeft met medewerkers. Van proeftijden, arbeidsovereenkomsten en verlof tot wederzijdse rechten en plichten, gelijke behandeling en beëindiging van arbeidsovereenkomsten. De meeste ondernemers krijgen een keer te maken met een arbeidsrechtelijk geschil, hoe vervelend ook. Een medewerker die niet functioneert bijvoorbeeld, een bedrijfsongeval op jouw terrein, ontslag op staande voet of een situatie met iemand die arbeidsongeschikt is geraakt. Als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent. Wat zijn de mogelijkheden als werkgever en welke risico’s loop je? Wat zijn de gevolgen van bepaalde beslissingen voor jouw medewerkers?

Wat Yur doet

Snel en duidelijk brengen we jouw juridische positie in kaart. Een hele klus want bij arbeidsrecht is een situatie eigenlijk nooit zwart/wit. Veel belangen, veel verhalen en veel manieren om gebeurtenissen te interpreteren. Daarom is dossieropbouw, een gedegen personeelsbeleid en een goede arbeidsovereenkomst ook zo belangrijk. Wij zetten dit voor jouw bedrijf op of zijn de juiste partner voor jouw HR-afdeling. Als wij in de basis al bij personeelszaken betrokken zijn, kun je juridische problemen namelijk vaak voorkomen. Moeten we toch de gang naar de rechter maken, dan doen we dat in ieder geval op een manier die iedereen begrijpt. Onze adviezen zijn kort en duidelijk. We maken keuzes. En hakken knopen door.

 TIP VAN YUR

“Zeker op het gebied van arbeidsrecht levert het een ondernemer veel op om eens in de zoveel tijd personeelszaken onder de loep te laten nemen en de benodigde aanpassingen door te voeren.”

 

Philip Ekering
mr. Ph. (Philip) Ekering Advocaat
John Brökling
mr. J.C. (John) Brökling Advocaat
Monique Lacasa
mr. M.A. (Monique) Lacasa Advocaat
Suzanne Janssen
mr. S.A. (Susanne) Jansen Advocaat