Mijlpaal! Advocaat Edwin en Tine werken meer dan 30 jaar samen.

Categorie: Nieuws

Al meer dan 30 jaar werken advocaat Edwin en juridisch ondersteuner Tine samen. Een periode met veel interessante zaken, veranderingen en leermomenten. Het geheim van zo’n langdurige samenwerking? Humor!

”Ruimte voor leuke dingen naast hard werken, dat is onze stijl” vertelt Edwin.

In het onderstaande interview zetten wij de samenwerking van deze twee collega’s uiteen.

 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

‘Dit is al best een tijdje geleden, ik denk zo’n beetje dertig jaar geleden. Toen waren wij allebei werkzaam voor een klein kantoor in Brielle. Daar begon ook mijn loopbaan als advocaat. Eerst met een algemene praktijk, later gericht op ondernemers. Tine werkte al bij dat kantoor en ondersteunde toen een andere advocaat. Nadat deze collega vertrok, werd Tine mijn ondersteuner. Daarna hebben wij eind 1999 samen de overstap van het kantoor in Brielle gemaakt naar Baumgardt & Brökling Advocaten, dat later is uitgegroeid tot Yur’’ vertelt Edwin.

Hoe zag de overstap naar Baumgardt en Brökling Advocaten eruit?

‘’De eerste periode werkten wij op een zolderkamer boven een fietsenzaak in Spijkenisse samen met John Brökling en Rob Baumgardt. Een bijzondere tijd! Na drie maanden op de zolderkamer te hebben gezeten, zijn wij verhuisd naar een kantoorruimte elders in Spijkenisse. Twee jaar later hebben wij ons eigen kantoorpand laten bouwen langs de Groene Kruisweg in Spijkenisse. Momenteel is dit in gebruik bij de Rabobank’’ vertelt Edwin.

Hoe verliep de samenwerking in de beginfase?

‘’Eigenlijk heel soepel’’ vertelt Tine. ‘’Vroeger verliep niet alles digitaal. Aan het begin van de dag namen wij samen de post door. Gedurende deze momenten was er ook veel ruimte voor privékwesties. Op deze manier leerde je elkaar snel kennen. Hoe is het thuis? Familie? Wat houd je bezig? Er was direct een klik’’ zegt Tine.

Heeft de groei van Yur jullie werkrelatie beïnvloed?

‘’Zeker! Niet alleen Yur groeide, maar ook onze samenwerking en expertise in het juridische werkveld. Samen van nieuwe zaken leren en bijdragen aan de groei van het kantoor. Het is mooi om te zien hoe hard Yur Advocaten in Rotterdam is gegroeid tot inmiddels een organisatie met meer dan vijftig medewerkers. Iedere maand verwelkomen wij nieuwe collega’s. De groei heeft zo zijn voor- en nadelen en dingen veranderen’’ stelt Edwin.

Zijn er sommige dingen niet onveranderd gebleven?

‘’Sommige dingen veranderen nooit, een groot of klein kantoor, de humor in onze samenwerking staat centraal. Dat is wat voor ons werkt’’ legt Tine uit.

Is dat dan het geheim? Humor?

‘’Ook! Naast vertrouwen, hard werken en openheid van zaken is dat wel iets waar wij heel erg van kunnen genieten. Galgenhumor, grapjes met een cynisch randje of wellicht grappen die je alleen kunt begrijpen wanneer je al zo lang met elkaar samenwerkt’’ bekent Tine.

Waar moet ik dan aan denken?

‘’Ik denk dat wij sommige dingen maar beter uit dit interview kunnen laten’’ zegt Edwin, inmiddels lachen de twee collega’s uitbundig.

Zijn er de afgelopen dertig jaar ook obstakels geweest in de samenwerking?

‘’Echte discussies niet, maar wel situaties waarin je het allebei moeilijk kunt hebben, bijvoorbeeld wanneer de gezondheid van mensen om ons heen te wensen overlaat. Het positieve hiervan is dat je weet wat je aan elkaar hebt en op elkaar kunt bouwen’’.

En de toekomst? Blijft deze samenwerking bestaan?

‘’Uiteraard, wij gaan op deze voet door. Gewoon met plezier goed werk afleveren. Dat past bij de cultuur van Yur en ook bij die van ons’’.

 

Edwin en Tine werken al 30 jaar samen!


Terug naar overzicht