Ontdek de studentstages van

YUR.

Ben jij momenteel bezig met het derde jaar van de bachelor rechtsgeleerdheid of ben jij een masterstudent? Dan kun je bij ons een student stage volgen. Op die manier leer jij ons kantoor en de advocatuur kennen. Ons kantoor ligt op een steenworp afstand van de Erasmus Universiteit. De sfeer bij ons is informeel en toegankelijk.

Tijdens de stage draai jij mee met de dagelijkse gang van zaken.  Jij gaat dus écht aan de slag bij ons: je stelt processtukken op, beantwoordt rechtsvragen, zit bij gesprekken met clienten en gaat mee naar zittingen. Daarnaast ben je tijdens deze twee maanden écht onderdeel van ons team. Je neemt bijvoorbeeld deel aan team overleggen, de Yurrie koffie en sociale activiteiten.


Bekijk onze vacatures

Uit welke stages kun jij kiezen?

Een student stage geeft jou de kans om de advocatuur te ontdekken, ons kantoor te leren kennen, en jouw juridische kennis in de praktijk te brengen. Wij vinden het daarbij belangrijk om jou zo veel mogelijk te laten ervaren: zittingen, cliëntbesprekingen, borrels, en wekelijkse teamoverleggen. We proberen de stage daarbij zo veel mogelijk af te stemmen op jouw wensen en talenten.

student stage yur advocaten in rotterdam

Algemene stage

Tijdens de algemene stage krijg jij de gelegenheid om met alle praktijken binnen kantoor kennis te maken en met verschillende advocaten mee te lopen. Uiteraard kun jij een voorkeur aangeven voor de rechtsgebieden waar jij graag iets meer van zou willen zien. Jij zult zittingen bijwonen, processtukken voorbereiden, verschillende (jurisprudentie)vragen uitzoeken en bij besprekingen met cliënten aanschuiven. Ook schuif jij aan bij het wekelijkse teamoverleg, zodat jij ook het reilen en zeilen binnen ons kantoor meekrijgt.

Student stage duur en vergoeding

De student stage duurt 2 maanden. Aan het begin van de stage bespreken wij wat jij uit de stage wilt halen. Na een maand krijg jij een tussenbeoordeling. Aan het eind van de stageperiode nemen wij uitgebreid de tijd om met jou te bespreken wat jij van de stage geleerd hebt. Het aantal dagen dat jij per week stageloopt, zal minimaal 4 dagen per week zijn. Voor de student stage krijg jij een vergoeding. De omvang van de vergoeding is afhankelijk van het aantal dagen dat jij stageloopt.

Bekijk alle verhalen van onze juristen

Wat jij moet weten over Yur!

Wij beantwoorden hier de meest gestelde vragen over onze organisatie, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten als jij gaat solliciteren.

Hoe is onze bedrijfscultuur?

Hebben jullie een eigen opleidingsprogramma?

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Hoe ziet de organisatiestructuur eruit?

Krijg ik een vergoeding voor mijn stage?

Kan ik ook in de zomer een student stage lopen?

Kan ik rekenen op sociale activiteiten?

Stagelopen bij Yur?

Wil jij bij Yur stage lopen? Stuur dan je CV, cijferlijst en een korte motivatie waarom jij bij Yur stage wilt lopen naar Margriet Kooiman en Erik Verweij naar werkenbij@yur.nl.