Yur begeleidt Saman Groep B.V. bij buy and build strategie – participatie in RE-Source

Het Team M&A van Yur Advocaten heeft Saman Groep B.V. bijgestaan bij de participatie in RE-Source Duurzame Installaties B.V. 

Met deze participatie verwerft Saman Groep als onderdeel van haar buy and build strategie een meerderheidsbelang in RE-Source. Het in Veldhoven gevestigde Re-Source is een totaalaanbieder op het gebied van zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen en accuopslag in de regio’s Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg.

Betrokkenen bij de transactie van de Saman Groep B.V.

Namens Yur waren bij deze transactie Evelyn Wolterink en Ricardo Kooman van Team M&A betrokken. Voor meer info over deze transactie vindt u hier het volledige persbericht.

Buy and build strategie

Voor veel bedrijven in een groeimarkt biedt een buy and build strategie de perfecte gelegenheid om op een snelle en duurzame manier hun marktpositie te verstevigen en uit te breiden. Door te groeien via overnames kan het bedrijf profiteren van schaalvoordelen zoals gezamenlijke inkoop, cross-selling en het binnenhalen van kennis en innovatie. 

Het opzetten van een buy and build strategie vergt een zorgvuldige voorbereiding waarbij onder andere wordt gekeken naar het in kaart brengen en beperken van risico’s, en de integratie van de verschillende onderdelen binnen de onderneming.

M&A advocaten ‘buy and build strategie’

Yur beschikt over een gespecialiseerd team van M&A advocaten met ruime ervaring in het opzetten en uitvoeren van buy and build strategieën voor bedrijven in diverse sectoren. Ook staat ons team regelmatig ondernemingen bij die in het kader van een buy and build strategie worden overgenomen. 

Wil jij meer weten over de buy and build strategie en hoe dit jouw onderneming verder zou kunnen brengen. Neem gerust contact met ons op!

Team:

mr. R.P. (Ricardo) Kooman
mr. R.P. (Ricardo) Kooman Advocaat
mr. E. (Evelyn) Wolterink
mr. E. (Evelyn) Wolterink Advocaat en partner