werknemer aan het woord, Erwin Mazaira

Categorie: Geen onderdeel van een categorie

Iedere week belichten wij een werknemer van Yur Advocaten, deze week spreken wij met advocaat medewerker Erwin Mazaira.

 

Hoe ziet jouw loopbaan eruit?

Werknemer in beeld, Erwin Mazaira

”Ik begon ooit bij een Rotterdams advocatenkantoor in de -hoe kan het ook anders- handels-en vervoerrechtpraktijk. Ik ben daar breed opgeleid. Schikken als het kon, procederen als het moest. Na een aantal omzwervingen (General Counsel in de chemische industrie, Big 4) werd ik vorig jaar weer advocaat, bij Yur. Mijn toga ging dus uit de wilgen.”

Hoe ben jij bij Yur terecht gekomen?

”Ik volgde Yur al wat langer. Ik heb het kantoor -vanaf de zijlijn- in relatief korte tijd zien groeien tot de omvang die het nu heeft en we groeien door. Er is een goede mix van ervaren specialisten en jonge talenten. Toen een partner mij benaderde hoefde ik niet lang na te denken om de stap te zetten.”

Hoe verloopt jouw werkdag?

”Geen dag is hetzelfde. Dat heeft ook te maken met het hybride werken. Een ontwikkeling die inmiddels niet meer weg te denken is, ook bij ons niet. Als ik aan lange stukken moet zitten doe ik dat graag vanuit huis. Fysieke besprekingen op kantoor of bij de klant en uiteraard veel via teams. Ik richt mijn dagen zo effectief mogelijk in. Ik combineer afspraken graag met een lunch (eten moet je toch). Ik schrijf veel commerciële contracten en onderhandel deze uit. Daarnaast adviseer ik over het intellectuele eigendomsrecht en het aansprakelijkheidsrecht.”

Leukste onderdeel van jouw werkzaamheden?

”Het contact met cliënten. Er is niets zo leuk als langs gaan bij de “klant”. Ik vraag regelmatig om een rondleiding binnen het bedrijf van mijn cliënt. Een juridisch kader schetsen is één, de business van je cliënt begrijpen is minstens zo belangrijk. Dat helpt mij bij het adviseren van mijn cliënt; ik weet het commercieel wenselijke en juridisch mogelijke goed op elkaar af te stemmen.”

Doelen voor de toekomst?

”Het is belangrijk je voortdurend te blijven ontwikkelen. Dit najaar start ik met de Leergang Intellectueel Eigendomsrecht aan de VU. Ik heb er veel zin in!”

Meer weten over Yur Professional Erwin Mazaira? Bekijk alle informatie hier. 

 


Terug naar overzicht