Categorie: Nieuws

Werknemer aan het woord: Ricardo Kooman

Werknemer aan het woord Ricardo Kooman: Iedere week spreken wij met een andere collega. Deze week gaan wij in gesprek met M&A advocaat Ricardo Kooman.

Werknemer aan het woord: Ricardo Kooman.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik begin mijn dag met een dubbele espresso. Daarna neem ik mijn agenda en taken voor die dag door. Op de meeste dagen staat er wel een bespreking met cliënt of een collega gepland in mijn agenda. Na het checken van mijn agenda plan ik mijn taken voor die dag in en ga aan de slag. Meestal ben ik bezig met transactiedocumentatie. Ik stel dan documentatie op zoals koopovereenkomst, leningsovereenkomsten en aandeelhoudersovereenkomst. Hiervoor probeer ik telkens blokken tijd van twee tot drie uur vrij te houden zodat ik goed kan focussen. Daarnaast heb ik via teams of telefonisch contact met cliënten, notarissen, financiële adviseurs en collega’s van andere rechtsgebieden. Het contact met collega’s heb ik vaak als transacties wat omvangrijker zijn en er ook onderwerpen zoals huur- en arbeidsrecht of intellectueel eigendomsrecht bij komt kijken. Wekelijks hebben wij als team M&A ook een overleg waarin we ons weekend, werkzaamheden en lopende transacties bespreken. Eén van de teamgenoten houdt in dat overleg ook een korte presentatie over een juridisch onderwerp. Bijvoorbeeld een recente uitspraak of een lastige casus die we zijn tegengekomen.

Wat vind jij het leukste aan M&A?

Het meeste energie krijg ik van het contact met cliënten. De basis van M&A is het kopen en verkopen van ondernemingen. Om dit goed te kunnen doen, moet je een onderneming door en door kennen. Dit haal ik als advocaat uit de stukken die een cliënt aanlevert, maar ook vooral door in gesprek te gaan met de cliënt. In deze gesprekken leer je de onderneming en de bedrijfstak van je cliënt goed kennen. Ook leer je veel over ondernemerschap, bedrijfsprocessen en hoe organisaties in elkaar zitten. Hierdoor is het werk bij Yur écht uitdagend.

Momenten waar jij het meest trots op bent?

Naast mijn eerste zitting ook mijn eerste zelfstandige closing. Dit is het tekenmoment bij de notaris en de afronding van de transactie.

Ook aan de slag bij Yur net zoals Ricardo?

Ook aan de slag bij Yur om jouw horizon te verbreden? Bekijk onze vacatures. of nieuwsgierig naar andere werknemers die net zoals Ricardo Kooman aan het woord zijn? Bekijk de overige publicaties hier.

Gerelateerd nieuws:

M.D. (Magdalena) Liana
15 november 2023

Nieuwe collega

Deze maand verwelkomen wij een nieuwe collega: Magdalena Liana. Zij zal ‘team M&A’ komen versterken en aan de slag gaan onder leiding van a…

Lees verder
Is een door een AI-systeem gemaakt kunstwerk auteursrechtelijk beschermd?
14 september 2023

Een pluim voor Van Den Berg Interieurbouw van YUR Advocaten

Doorplaatsing van het nieuwsartikel door: Hoeksche Waard Exclusief. Wij zijn te gast bij YUR Advocaten in Rotterdam. In het Adriaan Volkerhuis aan …

Lees verder

Terug naar overzicht