Categorie: Nieuws

Een pluim voor Van Den Berg Interieurbouw van YUR Advocaten

Doorplaatsing van het nieuwsartikel door: Hoeksche Waard Exclusief.

Wij zijn te gast bij YUR Advocaten in Rotterdam. In het Adriaan Volkerhuis aan de Oostmaaslaan ademt de dertiende etage een enorme warme én professionele sfeer uit. Als ondernemer voel je aan alles dat hier serieus met je belangen wordt omgegaan, in een setting van hard en eerlijk werken zonder kouwe drukte. Voor deze uitstraling is een beroep gedaan op het vakmanschap van Van den Berg Interieurbouw uit ‘s- Gravendeel.

Roots in Hoeksche Waard

We maken kennis met Gijs van der Spek – advocaat en partner van YUR Advocaten – en Reinier van den Berg, eigenaar van Van den Berg Interieurbouw. Net als Reinier, komt Gijs uit de Hoeksche Waard waar hij ook zijn roots aan moederszijde heeft liggen. Het liefst zou hij daar ook werken maar in zijn vak is een schaalgrootte nodig die hij in de Hoeksche Waard niet vond. Na zijn rechtenstudie heeft hij eerst vijf jaar aan de universiteit gewerkt waar hij publiceerde en o.a. contractenrecht en bouwrecht doceerde. Daarna is hij advocaat geworden.

Gijs vertelt: “In de ondernemingsrechtelijke zaken die ik behandel, wordt er niet zelden op het scherp van de snede geknokt om geld. Naast de achtergrond die ik op de universiteit opdeed heb ik me dan ook bekwaamd in het procesrecht. Daarbij wordt mij weleens wat creativiteit toegedicht, want als mijn client wordt  beetgenomen, dan is mijn rol om op te treden. Daarbinnen ben ik in mijn element. “Contracten en geschillen” zijn dan ook het aandachtsgebied van mijn team binnen YUR.

Experts in meerdere rechtsgebieden

Daarnaast hebben we experts op het gebied van arbeidsrecht, vastgoedrecht, fusies en overnames (M&A), insolventierecht en ondernemingsrecht. Bij YUR werken dan ook ongeveer 65 mensen, waarvan de helft is ingeschreven als advocaat. Voor mijn klanten ben ik het vaste aanspreekpunt en zorg ik voor de expertise die een zaak nodig heeft. ‘Samen’ is dan ook een belangrijk woord voor mij. ‘Samen met de klant’ en ‘samen binnen kantoor’. ‘Normaal’ is voor mij ook een belangrijk woord. Jargon is niet altijd te voorkomen in processtukken maar mijn adviezen zijn in ronde bewoordingen en beginnen steevast met de kern van het advies dat nooit langer is dan één A4’tje.

Die woorden waren voor mij ook belangrijk voor het ontstaan van het contact met Reinier. Bij gesprekken met een grote projectinrichter over de uitbreiding van ons kantoor miste ik het ‘samen’, zo’n projectinrichter staat op afstand van de werkelijke maker van meubelen. Ook het ‘normale’ miste ik, voor mij geen oubollig of overdreven designer kantoor. Ik heb een bewondering voor mensen die iets met hun handen kunnen maken.

Via Jochem de Man van NVO Verzekeringen heb ik contact gezocht met Reinier van den Berg. Ik wist al dat hij op het eiland dé partij is voor de mooiste interieurs voor woonhuizen maar was niet zeker of hij zich ook richtte op kantoren.’’

Van origine meubelmaker

Reinier vertelt dat hij van origine meubelmaker is en dat hij wat hij ontwerpt ook zelf kan maken. Inmiddels heeft hij een heel team van vakmensen om zich heen die de projecten die hij initieert uitvoert, maar zijn voorliefde voor echte materialen zoals eiken, noten of edelhout al dan niet gecombineerd met metaal of natuursteen is duidelijk zichtbaar in zijn werk. Daarbij worden automatiseringstoepassingen en gebruik van beeldschermen stijlvol én praktisch geïntegreerd. Maatwerk en passie voor design is het handelsmerk van dit Hoekschewaardse bedrijf dat door zowel bedrijven als particulieren in de wijde omgeving van Rotterdam wordt ingeschakeld om hun interieurwensen tot uitvoer te brengen al dan niet in samenwerking met een binnenhuisarchitect.

Een pluim voor Van Den Berg

Gijs vertelt: ‘’Reinier verdient echt een pluim. Zo heeft hij met zijn mensen een lunch- c.q. vergadertafel gemaakt van meer dan 7 meter. De wens was dat die tafel uit elkaar kon zodat in die ruimte ook cursussen konden worden gegeven en daarnaast diende de tafel (liefst onzichtbaar) te worden voorzien van de nodige techniek. Het resultaat is prachtig geworden. Het gaat niet alleen om de uiteindelijke producten maar ook om het proces. Vanuit mijn vak weet ik dat de branche van Reinier geplaagd wordt door communicatie- en coördinatieproblemen, die vaak leiden tot geschillen. Ik heb Reinier daarom vooraf gevraagd naar zijn ergernissen bij opdrachtgevers. Met stip op 1 stonden wijzigingen na goedkeuring van het ontwerp omdat dat veel gedoe geeft in zijn organisatie. Daarom hebben wij intern veel aandacht besteed aan het ontwerp en echte wijzigingen zijn dan ook uitgebleven. Het proces is verder fantastisch verlopen. Reinier bleek flexibel, zijn mensen zonder uitzondering enthousiast en bekwaam en voor de resultaten gingen bij ons alle handen op elkaar en dat ook nog eens voor een faire prijs. Het is om die reden dat Van den Berginterieurbouw een publiekelijke pluim verdient. Ik gun in het algemeen graag opdrachten in de Hoeksche Waard maar ben hier zeer gelukkig dat ik met Reinier zaken heb gedaan.’’

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Bekijk de foto’s hieronder!


Gerelateerd nieuws:

opschorting in de bouw
13 maart 2024

Hannah Weeda aan de slag in team aansprakelijkheidsrecht bij Yur

Hannah Weeda start per 11 maart 2024 als advocaat-stagiaire binnen team aansprakelijkheidsrecht, onder leiding van advocaat Jens Maliepaard. Loopba…

Lees verder
in gesprek met...
19 februari 2024

Werken als juridisch secretaresse bij Yur

Het secretariaat van Yur bestaat uit zeventien collega’s, elk met een uniek verhaal. Vandaag gaan wij in gesprek met juridisch secretaresses: Yvo…

Lees verder

Terug naar overzicht