Categorie: Nieuws

Werken als juridisch secretaresse bij Yur

Het secretariaat van Yur bestaat uit zeventien collega’s, elk met een uniek verhaal. Vandaag gaan wij in gesprek met juridisch secretaresses: Yvonne, Patty en Leonie, die alle drie op een andere manier in onze organisatie zijn beland. – Werken als juridisch secretaresse bij Yur

Leonie, Yvonne en Patty.

Op 59-jarige leeftijd een carrière switch maken

Sinds 1 januari 2024 versterkt Yvonne het team commerciële contracten en geschillen van advocaat/partner Gijs van der Spek. Het maken van een carrière switch op 59-jarige leeftijd vereist moed, maar Yvonne voelde dat deze stap juist was. Zo vertelt zij dat:

“Mijn omgeving reageerde verrast toen ik vertelde over mijn nieuwe uitdaging bij Yur. De meeste mensen van mijn leeftijd blijven bij hun huidige werkgever en gaan niet graag nieuwe uitdagingen aan. Toch voelde dit voor mij heel natuurlijk want ik wist diep van binnen dat het tijd was voor iets nieuws. Via een bekende kreeg ik een uitnodiging voor een informeel gesprek met office manager Yvette. Na het kennismakingsgesprek was er een klik en heb ik Yvette laten weten dat ik graag aan de slag wilde gaan bij Yur. Mijn eerste werkweek voelde als een warm bad! Collega’s zijn vrolijk, de werksfeer is fijn en ik kan thuiswerken wanneer ik dat wil.’’

Kleine organisatie vs. groot MKB-bedrijf

Sinds 1 januari 2021 is advocatenkantoor Renzen onderdeel van Yur Advocaten. Patty is sinds deze overname werkzaam in onze organisatie. De aanloop naar haar nieuwe functie bij Yur vond Patty best wel spannend:

“Voorheen ondersteunde ik samen met één andere collega drie advocaten. Na de overname van Renzen Advocaten kwam ik binnen Yur in een groot secretarieel team terecht. Voordat ik aan de slag ging in het team was ik best nieuwsgierig naar de nieuwe setting, want kon ik het overzicht nog wel bewaken in een groter team? Al snel kwam ik erachter dat een groot team veel voordelen heeft. Waar ik eerst gedeeltelijk alleen verantwoordelijk was voor bepaalde taken, kon ik nu bouwen op een heel team van juridische professionals. Daarnaast waardeer ik de mogelijkheden tot zelfontplooiing bij Yur enorm. Sinds mijn komst heb ik al vele cursussen en opleidingen mogen volgen. Dat vind ik erg fijn!

Oog voor je privéleven

Leonie is nu vier jaar werkzaam bij Yur. Jezelf kunnen zijn, hard werken en vrijheid, zijn voor Leonie erg belangrijk en creëren een fijne werksfeer:

‘’Wat ik heel erg waardeer aan ons team is dat je echt jezelf kan zijn. Je mag ambitieus zijn en je eigen leerdoelen bepalen, maar dat hoeft niet. Je bepaalt dit helemaal zelf. Hard werken is zeker de norm maar er wordt ook omgekeken naar je privéleven. Als moeder heb ik vaak genoeg uitdagende privésituaties meegemaakt waarvoor ik volledige medewerking kreeg vanuit Yur. Dat maakt de organisatie menselijk en prettig.  Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd waar jij als collega aan kunt deelnemen. Maar als jij dat niet wilt, is dat ook geen probleem!’’

Ook aan de slag als juridisch secretaresse?

Wij zoeken een juridisch secretaresse voor een functie van 40 uur per week, waarbij 32 uur bespreekbaar is. Meer weten? Bekijk de functie hier.

Gerelateerd nieuws:

overstap naar Yur
17 mei 2024

Magdalena over de overstap naar Yur Advocaten

Wisselen van advocatenkantoor tijdens de beroepsopleiding is een stap die niet veel startende advocaten durven te zetten. Toch maakte M&A-advoc…

Lees verder
opschorting in de bouw
13 maart 2024

Hannah Weeda aan de slag in team aansprakelijkheidsrecht bij Yur

Hannah Weeda start per 11 maart 2024 als advocaat-stagiaire binnen team aansprakelijkheidsrecht, onder leiding van advocaat Jens Maliepaard. Loopba…

Lees verder

Terug naar overzicht