Categorie: Nieuws

Patrique Ouwens aangesteld als curator

FAILLISSEMENTEN MOBILITEITSBRANCHE

Patrique Ouwens aangesteld als curator van faillissementen Autobedrijf Binnenmaas B.V. en Auto Ridderkerk B.V.

Op 14 juni 2022 zijn Autobedrijf Binnenmaas B.V. (gevestigd te Oud-Beijerland) en Auto Ridderkerk B.V. (gevestigd te Ridderkerk) door de Rechtbank Rotterdam failliet verklaard. Beide bedrijven waren actief in de autobranche. De activiteiten bestonden voornamelijk uit de exploitatie van een autodealerbedrijf voor het merk Nissan.

Patrique Ouwens van YUR advocaten is aangesteld als curator in deze faillissementen. De curator is momenteel drukdoende met de inventarisatie en onderzoekt of er mogelijkheden zijn voor een doorstart. Geïnteresseerde partijen kunnen zich uiteraard melden bij de curator.

Indien deze situatie voor jou het geval is kun je contact opnemen met de afdeling insolventie van Yur Advocaten, via het e-mailadres: insolventie@yur.nl.

In beide faillissementen is op dit moment een zogenaamde afkoelingsperiode afgekondigd. Een afkoelingsperiode bij een faillissement is een periode van maximaal twee maanden waarin goederen niet opgehaald mogen worden bij de failliete onderneming. De rechten van schuldeisers worden dan tijdelijk bevroren zodat de curator tijd heeft om zich een goed oordeel te vormen over de boedel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de opslag van winterbanden, verkochte auto’s, auto’s in onderhoud die zich op de locaties bevinden etc.

Het kan zijn dat de beschikbare informatie geen antwoord geeft op uw specifieke vraag over de aankoop of reparatie van uw auto. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar insolventie@yur.nl.

Meer informatie over de afwikkeling van het faillissement?

Meer informatie over de afwikkeling van het faillissement? De eerste openbare faillissementsverslagen zullen omstreeks 14 juli verschijnen in het insolventieregister van de Rechtspraak:

https://insolventies.rechtspraak.nl/#!/details/10.rot.22.124.F.1300.1.22

https://insolventies.rechtspraak.nl/#!/details/10.rot.22.123.F.1300.1.22

Daaropvolgende verslaglegging zal iedere drie maanden volgen.

Geschreven door:

mr. P.C.M. (Patrique) Ouwens
mr. P.C.M. (Patrique) Ouwens Advocaat en partner

Gerelateerd nieuws:

overstap naar Yur
17 mei 2024

Magdalena over de overstap naar Yur Advocaten

Wisselen van advocatenkantoor tijdens de beroepsopleiding is een stap die niet veel startende advocaten durven te zetten. Toch maakte M&A-advoc…

Lees verder
opschorting in de bouw
13 maart 2024

Hannah Weeda aan de slag in team aansprakelijkheidsrecht bij Yur

Hannah Weeda start per 11 maart 2024 als advocaat-stagiaire binnen team aansprakelijkheidsrecht, onder leiding van advocaat Jens Maliepaard. Loopba…

Lees verder

Terug naar overzicht